Programma

FestiBO is een zakelijk kennis- en netwerkfestival met een bruisende mix van inhoud, inspirerende sprekers, muziek food en drinks. Netwerken en verbinden van ondernemend Zeeuws-Vlaanderen staat (zoals vanouds) centraal op 24 november 2023 in de Leutfabriek te Sas van Gent.

Energy: learning by doing

Dit jaar staat het inhoudelijk programma in het teken van het thema ‘Energy – learning by doing’. Een actueel thema over hoe we samen een duurzame energietoekomst voor Zeeuws-Vlaanderen kunnen bereiken.

Tijdens het inhoudelijk programma worden zo’n tien verschillende workshops, seminars en keynotes aangeboden in de categorieën ‘Future’, ‘Experience’ & ‘Business’.

De programmaonderdelen worden in een timetable aangeboden, zodat je kunt kiezen voor de onderwerpen die jou aanspreken. Je kunt daarbij denken aan inspirerende innovaties op het gebied van energie, workshops waar je zelf energie van krijgt of een keynote over initiatieven op het gebied van energie in onze regio.

Business Stage

Lokale ondernemersverhalen mogen niet ontbreken op FestiBO! Op het business podium maak je kennis met de innovatiekracht van Design2Gather, de ontwikkelingen in de kledingbranche met 100 jaar Van Westen Mannenmode en de jonge ondernemers van Bruutsterdam die van Clinge het Hollywood van de Benelux willen maken.

Van Westen Mannenmode | 17:00 - 17:30

Van Westen® mannen in Zaamslag viert dit jaar een bijzonder jubileum. Opgericht in 1923 en nu, 100 jaar later, een grote en moderne mannenmodewinkel, volop innovatie. Een eeuw ondernemen levert ook veel historie op en lessen voor nu en de toekomst. Eigenaar Johan van Westen neemt je op de FestiBO in een kleine 20 minuten mee door een eeuw ondernemen-in-de-retail.
 

De lessen van 100 jaar ondernemen

Van Westen Mannenmode | 17:00 - 17:30

Design2Gather | 16:15-17:00

Tijdens de workshop Strategy1Day van Design2Gather leer je om vanuit verschillende perspectieven naar morgen te kijken. Heb je nog geen strategische plannen voor verduurzaming of weet je niet waar te beginnen? Dan is de workshop Strategy1Day zeker een aanrader! Tijdens de workshop wordt uitleg gegeven over de Design Thinking methodiek om op effectieve wijze tot verrassende en inspirerende inzichten te komen, waarbij gebruik wordt gemaakt van internationale trends databases.

 

Design2Gather Strategy - Strategy in a day - Praktisch innoveren

Bruutsterdam | 17:45 - 18:15

De jonge ondernemers van BRUUT collective nemen jullie graag mee in hun droom die ze aan het creëren zijn; Het Hollywood van de Benelux neerzetten!

‘Filmmaken moet niet in de grote steden gebeuren. Zeeland en specifiek Zeeuws-Vlaanderen is het perfecte landschap.’

De oude Textielfabriek in Clinge wordt omgetoverd tot een waar filmmakers walhalla met alle faciliteiten om film te maken onder één dak. Kom alles te weten over deze reis en de uitdagingen die daarbij op hun pad komen 

Experience stage

Op dit podium wordt je geïnspireerd en geactiveerd. Mis onze keynote spreker Rico Bakker niet om 17.00u! Hij geeft een lezing over de kracht van een slecht idee en het doorbreken van barrières die ons creatief denken belemmeren. Wordt daarnaast bijgepraat over lokale energie-initiatieven en ontwikkelingen door Air Liquide en North Sea Port, maar pak ook je kans en kom zelf in actie bij de Haka workshop!

Rico Bakker | 17:00 - 17:30

De FestiBO heeft de eer om Rico Bakker te verwelkomen als keynote spreker.

Rico Bakker is de snelst groeiende spreker van Nederland op het gebied van creativiteit en patroon doorbrekend denken. Met enthousiasme, humor en sprankelende voorbeelden op het gebied van de energietransitie neemt hij de luisteraars mee in de ‘kracht van een slecht idee’. Deze Keynote zit boordevol inspiratie om creatiekracht terug te vinden waar deze verloren is gegaan in regels, protocollen en de waan van de dag.

Rico Bakker – De snelst groeiende spreker over creativiteit

Air Liquide | 16:15 - 16:45

Air Liquide neemt je mee in het Terneuzen project ELYgator – één van s ’werelds grootste waterstof elektrolyzers - waar hernieuwbare waterstof wordt gecreëerd in een ‘next generation’ productiefaciliteit. Leer over de nieuwste inzichten en technologieën die onze wereld helpen duurzamer te maken!

Haka | 18:00 - 18:30

Haka is een rituele dans van de Maori die zijn oorsprong kent in Nieuw-Zeeland. Deze eeuwenoude traditie wordt met de beoogde kracht van de voorvaderen ingezet om te verwelkomen, te strijden, maar vooral om te verbinden. Durf jij het aan om de innerlijke batterij op te laden tijdens deze energieke workshop? De Haka workshop is een ultieme beleving om kort & krachtig een heleboel energie te ervaren!

 

North Sea Port | 18:30 - 19:00

North Sea Port speelt een belangrijke rol in de Zeeuws Vlaamse economie en mikt daarbij vooral op duurzame economische bedrijvigheid. Maarten den Dekker, Chief Sustainability Officer bij North Sea Port, neemt jullie mee aan boord op weg naar een duurzame haven vol economische ontwikkelingen. Elektrificatie, waterstof, CSS en een circulaire economie zullen een sleutelrol vervullen in de energietransitie van morgen!

Future stage

Ontdek hier de visie van jongeren op een duurzame toekomst tijdens de keynote van de Jonge Klimaatbeweging. Maak daarnaast kennis met innovatieve start-ups van het Solar Team en Kite Power!

Jonge klimaatbeweging | 16:30 - 17:15

De Jonge Klimaatbeweging vertegenwoordigt de stem van jongeren in het klimaatdebat namens meer dan vijftig diverse jongerenorganisaties. Door in gesprek te gaan met het bedrijfsleven, politici en campagnes te voeren proberen ze klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

De Jonge Klimaatbeweging is gebaseerd op een duidelijk idee: jongeren verdienen een stem om hun eigen duurzame toekomst vorm te geven.

Jonge klimaatbeweging | 16:30 - 17:15

Solar Team | 17:30 - 18:00

Het Solar Team Eindhoven is een team van 22 enthousiaste en ambitieuze studenten van de Technische Universiteit Eindhoven die streven naar een duurzame toekomst, waarin het leven wordt aangedreven door de zon. Als studententeam hebben ze de kracht en de vrijheid om innovatief te zijn. Niet beperkt door de eisen van de markt kunnen we het ontwerpproces vanaf nul beginnen. Hierdoor zijn ze in staat om snel en in korte tijd te innoveren. Door innovatieve, energiezuinige zonnevoertuigen te maken, inspireren ze de huidige markt en de maatschappij om de overgang naar een duurzamere toekomst te versnellen - zowel op het gebied van mobiliteit als energie.

Bent u op zoek naar een oplossing voor een duurzame toekomst in mobiliteit? Laat u tijdens FestiBo inspireren door de innovatieve, energiezuinige zonnevoertuig van het

Kitepower | 18:15 - 18:45

Kitepower is een toonaangevende start-up in Airborne Wind Energy (AWE), die innovatieve en kosteneffectieve alternatieven voor bestaande windturbines ontwikkelt. Kitepower ontwikkelt kosteneffectieve alternatieven voor bestaande windturbines door kites te gebruiken om elektriciteit op te wekken. Kitepower is een game-changer in de windenergiesector: Kitepower gebruikt tot 90% minder materiaal en is potentieel twee keer zo efficiënt als conventionele windturbines met hetzelfde vermogen.

Johannes Peschel, oprichter van Kitepower, is altijd een gepassioneerd kitesurfer geweest. De TU Delft speelde een cruciale rol in het samenbrengen van mensen en onderzoek.

Tijdens FestiBO zal Walter Hueber van Kitepower een keynote verzorgen over de ontwikkeling van Kitepower in de start-up en scale-up fase.

Food & Network

De kracht van verbinding en culinaire gerechten staan centraal tijdens Food & Network. Geniet van de gerechten van Zeeuws-Vlaamse chefs met live muziek en goede gesprekken met mede-ondernemers uit de regio. Je kunt napraten over het inhoudelijk programma en ideeën uitwisselen op het gebied van verduurzaming van bedrijven.

Brouwerslokaal

Brouwerslokaal vind je dit jaar op de Foodcourt. Van lokale en verse streekproducten tot de Bourgondische gezelligheid. Alles komt in Brouwerslokaal voorbij.

Lafayette Bistro & Catering

Kom genieten van de Franse klassiekers van Lafayette Bistro & Catering in de Foodcourt. Heerlijke desserts uit eigen keuken. 

Dockside

Ook Grillrestaurant Dockside zal jullie verwennen op FestiBO. Dockside is geïnspireerd op de mindiale keuken met een knipoog naar alles wat met grillen te maken heeft

Loods Tien

Normaal gezien te vinden aan de kust in Breskens en dit jaar foodpartner van de FestiBO. Dat wordt genieten van heerlijke hapjes. 

Original Yakiniku Grill

Dit jaar zorgt Original Yakiniku Grill voor onze late night cravings met hun hoogwaardige Kamado's in stijlvol zwart keramiek. In samenwerking met het Brouwerslokaal.

The Game Changer – Innovation award

De drie finalisten van de wedstrijd ‘The Game Changer van Zeeuws-Vlaanderen’ geven een pitch over het initiatief dat het verschil voor Zeeuws-Vlaanderen zal maken. Een spannende strijd tussen de finalisten! De vakjury zal de winnaar van het riante prijzenpakket bekend maken.

Lees meer!
The Game Changer – Innovation award

FestiBO - Music

Het is vrijdagavond en dus tijd voor ambiance! Niet één maar twee acts laten je zingen, swingen, dansen en springen op de leukste covers. Ben je niet zo’n danser? Maak dan gebruik van de uitstekende netwerkomstandigheden en geniet van de muziek op afstand.

Woodworks

Na Hrieps en de Havenfeesten komen de mannen van Woodworks De Band ons vermaken met de beste covers. Ze spelen muziek van Johnny Cash t/m Michael Jackson, van The Dubliners t/m Nirvana, alles is mogelijk. 
 

Woodworks

Suitz

De mannen van SUITZ! Gewapend met slechts twee gitaren, één kick en twee gouden keeltjes, weten zij een show vol humor en interactiviteit het publiek voor zich te winnen.

 

Suitz

Mad Men

Een mix van rock, hardstyle en hip-hop, versterkt met een licht- en special FX-arsenaal van topkaliber. Dit wordt hakken, raggen, tanken, rammen, swengen, vlammen!

 

Mad Men

Afterparty

Dit jaar wordt een in-house afterparty georganiseerd door Junior Kamer Zeeuwsch-Vlaanderen. Vergezeld door een DJ en een special act kunnen de echte feestvierders er nog even tegenaan. Yakiniku Grill verzorgt een late night BBQ snack.  

FestiBO wordt mede mogelijk gemaakt door: